06-42142568      

 info@riviervallei.nl

RivierVallei

Praktijk voor verbetering van gezondheid en welzijn. Onze praktijk maakt gebruik van Acugraph, TCM, Acupunctuur, Ooracupunctuur, Laserpen, Tuina en NLP.

Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij m.b.v. dunne naalden lichaam en geest in balans worden gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust. Ik gebruik hele dunne steriele naalden. Ook Acupuressuur, Ooracupunctuur of Laserpen mogelijk.

Acupunctuur maakt gebruik van ons meridiaansysteem. Meridianen zijn netwerken waardoor onze levensenergtie (Qi), bloed en lichaamsvloeistoffen stromen. De meridianen maken contact met onze organen en voeden, bevochtigen ons lichaam. Door bijvoorbeeld emoties of trauma's kunnen er blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en ziektes tot gevolg. In geval van chronische ziekten is ons lichaam niet in staat de onbalans in ons lichaam te herstellen. Acupunctuur helpt ons evenwicht in lichaam en geest te herstellen.

Westerse en Chinese Geneeskunde sluiten elkaar niet uit, maar vullen elkaar aan.

Wanneer acupunctuur

In 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Er zijn aandoeningen, zoals chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel. Belangrijk om te melden voor als u een behandeling wilt ondergaan!

Staat uw klacht niet op de indicatielijst, neem dan contact met mij op en leg uw klacht voor. Samen wordt besproken wat de mogelijkheden zijn.

Behandeling met naalden

De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling met dunne naalden. De acupuncturist plaatst de naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan. Zo reguleert zij de energiestromen in uw lichaam, waardoor:

  • een betere doorstroom van energie ontstaat

  • een energieblokkade verdwijnt

  • de hoeveelheid energie toeneemt of verplaatst wordt naar een gebied dat te weinig heeft

  • de kwaliteit van de energie verbetert

Tijdens de behandeling gaat de energie in uw lichaam weer stromen. Dit gevoel wordt Qi genoemd en duurt maar even. De naalden blijven ongeveer twintig minuten zitten.

Tijdens uw eerste bezoek zal er een vragenlijst doorgenomen worden, de tong wordt bekeken en de pols zeer nauwkeurig gevoeld. Elke behandeling zal er een meting met de Acugraph zijn, zodat u zelf de vooruitgang kunt volgen.

Een behandeling kost € 85,- en duurt 60 minuten. Voor de vergoeding door een zorgverzekering, zie onder Consult