06-42142568      

 info@riviervallei.nl

RivierVallei

Praktijk voor verbetering van gezondheid en welzijn. Onze praktijk maakt gebruik van Acugraph, TCM, Acupunctuur, Ooracupunctuur, Laserpen, Tuina en NLP.

VOOR CONSULT

Als u een acupunctuurbehandeling ondergaat, zijn de volgende punten van belang:

  • gebruik geen alcohol of drugs voor of na de behandeling.

  • vermijd drukte en stress voor en na elke behandeling.

  • vermijd zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning voor en na de behandeling

  • zorg dat u iets eet voor de behandeling.

Belangrijk om te melden aan uw acupuncturist!

Voor vrouwen geldt dat tijdens de menstruatie en gedurende de zwangerschap bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt mogen worden. Meld het dus aan de acupuncturist als u zwanger bent, ook als het nog pril is. Ook wanneer u probeert zwanger te worden, is het verstandig dit aan de acupuncturist te melden. Verder wil uw acupuncturist graag weten of u medicijnen gebruikt en zo ja, welke en of u overgevoelig bent voor injecties en dergelijke.

Wanneer geen acupunctuur?

In acute gevallen, zoals een hartinfarct of een blindedarmontsteking, gaat u natuurlijk direct naar de huisarts!

Het onderzoek

De acupuncturist besteedt veel tijd en aandacht aan het stellen van een goede diagnose. De meeste mensen kunnen duidelijk hun klacht benoemen. Dat is belangrijke informatie maar voor de acupuncturist is het niet genoeg. Omdat zij lichaam en geest als één geheel ziet, is zij op zoek naar aanvullende informatie. Zij zal u allerlei vragen stellen over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het stellen van de juiste diagnose bestaat uit vijf delen; een gesprek, het aandachtig kijken, de tongdiagnose en de polsdiagnose en de meting van de energie in de hoofdmeridianen met een Acugraph.

Het gesprek

Als u voor de eerste keer bij een acupuncturist komt, praat zij uitgebreid met u over uw klacht. Maar er komen ook andere dingen aan bod, zoals uw eetlust, stoelgang en slaappatroon. Als u een vrouw bent, vraagt zij naar het verloop van uw menstruatie-cyclus. Ook wil de acupuncturist dingen weten over uw dagindeling, uw werkzaamheden en uw humeur. En of u een ochtend- of een avondmens bent. Deze brede invalshoek geeft de acupuncturist een goed beeld van uw dagelijkse functioneren. En daaruit kan zij afleiden hoe het is gesteld met uw energiebalans.

Aandachtig kijken

Door aandachtig naar u te kijken, komt de acupuncturist ook veel te weten over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Zo vertellen uw lichaamstaal en –houding veel over hoe u zich voelt. Maar ook de conditie en mogelijke verkleuringen van uw huid, de tekening in uw gezicht en de conditie van uw haar en nagels bieden een schat aan informatie over uw energiebalans

De tongdiagnose

Uw tong geeft veel informatie over uw gezondheid. De acupuncturist kijkt of er veel of weinig aanslag op zit. Wat is de kleur van uw tong en de aanslag? Zitten er kloofjes of pukkeltjes op uw tong? Wat is de vorm van uw tong en hoe is de vochtigheid?

De polsdiagnose

Voor de acupuncturist is het voelen van de pols een heel belangrijke manier om tot een diagnose te komen. Dat gaat wat verder dan ‘even de pols voelen’.

Bij elk polsgewricht voelt zij op drie plaatsen en op drie verschillende diepten. Door op elke plek nauwkeurig de spanning, de breedte, de diepte en de snelheid te meten, komt de acupuncturist veel te weten over de hoeveelheid en de kwaliteit van de energie in de verschillende organen.

Na de behandeling

De meeste mensen voelen zich na een acupunctuurbehandeling heerlijk loom en moe. Daarbij kunt u soms een dof en zwaar gevoel krijgen in het behandelde deel van uw lichaam. Dat is normaal en het gevoel trekt vanzelf weer weg. Doorgaans worden deze reacties na een paar behandelingen minder sterk.


Vergoedingen van de zorgverzekeraar

Acupunctuur valt niet onder de basisverzekering, maar wordt gedekt door de aanvullende verzekeringen onder de categorie alternatieve geneeswijzen.

Een vereiste om de kosten van acupunctuur vergoed te krijgen is dat de acupuncturist is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Willeke Kremer is aangesloten bij de VBAG/RBCZ.

Voor acupunctuur heb je geen verwijsbrief nodig van de huisarts en een acupunctuur behandeling valt niet onder het eigen risico.

Wil je weten welke vergoeding jouw zorgverzekeraar per behandeling geeft? Kijk dan op zorgwijzer.

Praktijk Informatie Riviervallei

VBAG lidmaatschapsnummer: 21904003
RBCZ licentienummer: 200687R

Code kwalificatie: 9000 Overige therapeuten en Complementair en Aanvullende zorg
AGB code praktijk: 90068298
BTW-nr: NL154982489B03
KvK nummer: 74515853

Acupunctuur behandeling, prestatiecode 24104