06-42142568      

 info@riviervallei.nl

RivierVallei

Praktijk voor verbetering van gezondheid en welzijn. Onze praktijk maakt gebruik van Acugraph, TCM, Acupunctuur, Ooracupunctuur, Laserpen, Tuina en NLP.

Oor-acupunctuur

Bij oor-acupunctuur maak ik gebruik van de Pointoselect om de actieve punten te lokaliseren en te behandelen middels elektrische stimulatie. Na afloop van de behandeling worden er kleine verblijfszaadjes/kogeltjes/magneetjes geplaatst.

Oor-acupunctuur

Oor-acupunctuur kennen de meeste mensen als ondersteuning bij het afvallen of stoppen met roken. Maar Oor-acupunctuur biedt veel meer mogelijkheden! De oorschelp is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen. Het wordt vaak gebruikt bij pijnbestrijding, stress, klachten van rug, nek en schouder.

Afhankelijk van de klacht worden de actieve oorpunten uitgemeten met de Pointoselect en volgt elektrische stimulatie van de oorpunten. Bij afronding van de behandeling worden er verblijfszaadjes/kogeltjes/magneetjes geplaatst welke enige tijd blijven zitten. Hierdoor worden de punten langdurig gestimuleerd. Met de verblijfszaadjes/kogeltjes/magneetjes kan je gewoon douchen en slapen zonder dat deze er uit gaan of pijn doen.

Oor-acupunctuur kan een prima ondersteuning zijn bij zowel acute als chronische aandoeningen, en is zeer werkzaam bij pijnbestrijding. Oor-acupunctuur kan als behandeling op zichzelf toegepast worden, maar ook als aanvulling op een acupunctuurbehandeling.

Op het oor wordt het gehele lichaam weerspiegeld. De reflexpunten in het oor zijn zeer gevoelig en kunnen zeer goed worden gebruikt om de systemen in het lichaam te beïnvloeden. Ik gebruik een bipolaire digitale hoogsensitieve Pointoselect, voor het nauwkeurig opsporen van de meest verstoorde punten.

Met Acupunctuur kunnen zeer uiteenlopende gezondheidsproblemen op een effectieve manier en zonder bijwerkingen behandeld worden.

Acupunctuur is een veilige methode en kan uitstekend gecombineerd worden met een reguliere westerse behandeling. Het is raadzaam om bij ernstige medische klachten eerst de huisarts te bezoeken. Voor een acupunctuurbehandeling heeft u geen verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist.

Pointoselect

De detector bestaat uit een holle buisvormige geleider met daarin een stift. De stift meet de puntweerstand en de buisvormige geleider de weerstand van de directe omgeving van het punt. Je kunt zo het verschil in weerstand meten tussen de stift en de buisvormige geleider en dit wordt omgezet in een hoorbare toon. De punctoscoop kan zo het meest verstoorde oorpunt vinden.

Deze kunnen vervolgens worden behandeld met:

  • Een zaadje/kogeltje/magneetje, dat erop geplakt wordt en er elk moment zelf afgehaald kan worden.
  • Laser
  • Massage/Drukpuntmassage

Wat is Auriculotherapie?

Auriculotherapie is ooracupunctuur waarbij punten op de huid van het externe oor worden gebruikt om diagnose te stellen, pijn te behandelen en medische condities van het lichaam te behandelen.

Ooracupunctuur wordt gebruikt om pijn te behandelen, verslavingen en interne verstoringen te behandelen met uitstekende resultaten. Auriculotherapie kan als behandeling alleen gebruikt worden of samen met andere behandelingen. Ooracupunctuur is vaak ook effectief waar andere behandelingen geen effect hebben gehad.

Riviervallei gebruikt geen naaldjes in het oor, maar laser of kleine electrische stroompjes m.b.v. Pointoselect of StimulusPro. De meeste mensen voelen hier niet veel van.

Verder zijn verblijfszaadjes/kogeltjes/magneetjes soms gebruikt om behandeling buiten de praktijk te kunnen voortzetten.

 

Een behandeling kost € 85,- en duurt 60 minuten. Voor de vergoeding door een zorgverzekering, zie onder Consult