06-42142568      

 info@riviervallei.nl

Tuina

Tuina massage is een klassieke vorm van massage die al meer dan 2000 jaar wordt gebruikt in de Chinese geneeskunde. Tuina massage wordt net als Acupunctuur toegepast op basis van een vooraf gestelde TCM diagnose (vragenlijst, tong bekijken, pols nauwkeurig voelen). en is daardoor een massagevorm die wordt toegepast door Chinese artsen. Het afweersysteem van het lichaam wordt versterkt en pathogene factoren verdreven. Naast probleem gebieden zoals de wervelkolom, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten, worden ook problemen rond de menstruatie met Tuina behandeld. Acupressuur wordt veelal tijdens de behandeling gebruikt.

Tuina massage, ook bekend als Chinese osteopathie, is de voorloper van Japanse Shiatsu.

Tuina massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht zodat blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. Door Tuina massages komen lichaam en geest weer in balans, verminderen en verdwijnen klachten en wordt de gezondheid bevorderd.

Cupping

Cupping is een behandelwijze die al duizenden jaren wordt toegepast in de Oosterse Geneeswijzen. Het Cuppen is niet pijnlijk. Allereerst zal ik met een 'wandelende' cup ruimte maken in de Fascie, waardoor men direct 'lekker in zijn / haar vel' zal zitten. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Dit pas ik ook tijdens een ontspanningsmassage toe. Tijdens de Cupping behandeling zullen de cups op 1 plek gezet worden (ongeveer 15 minuten). Na de Cupping kan er op de plek waar de cup heeft gestaan een duidelijke verkleuring te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen van rood tot diep paars. De rode / paarse plek doet geen pijn (kan als blauwe plek voelen) en zal na 3-5 dagen verdwijnen. Hoe donkerder de plek, hoe groter de stagnatie. Cupping geeft een bevrijdend gevoel.

Op bepaalde punten op uw lichaam worden vacuüm bollen (cups) aangebracht. Op die plekken ontstaat een vacuüm waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd.

Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid.

Guasha

Guasha heeft een vergelijkbare werking als Cupping, het brengt de afvalstoffen naar de oppervlakte. Hierdoor kunnen er ook onderhuidse blauwe plekken ontstaan.

Guasha bestaat uit het schrapen van de huid met een gepolijste jadesteen of de hoorn van een waterbuffel. De gladde kant wordt stevig op de geoliede huid geplaatst en in één richting langs de spieren of langs de acupunctuur meridianen bewogen, in streken van ca. 15 cm lang. Dit stevig schrapen veroorzaakt uitstroming van bloed vanuit periferale haarvaten (Petechiën) en kan onderhuidse bloeduitstortingen (bloeding) veroorzaken, die meestal na 2 tot 4 dagen verdwijnen. De kleur varieert naargelang de stagnatie van het bloed van de patiënt (die gecorreleerd kan zijn met de aard van de ziekte) van donkerblauw/zwart tot lichtroze, meestal een roodtint. Hoewel de vlekken er pijnlijk uitzien, zijn ze het niet. Cliënten voelen gewoonlijk een onmiddellijke verandering en vooruitgang.

Guasha technieken worden gebruikt in de behandeling van honderden symptomen.

Of er Cupping of Guasha behandeling wordt gekozen, hangt onder andere af van de lokalisatie van de klacht (in de nek cupping is niet mogelijk, guasha weer wel), maar hangt ook af van uw persoonlijke voorkeur. De ene persoon vindt Cupping prettiger, de ander geeft de voorkeur aan Guasha. Bij beiden worden de afvalstoffen naar de oppervlakte gehaald. Vervolgens kan ons lymfesysteem deze afvalstoffen gemakkelijker afvoeren. Tegelijkertijd zal de doorbloeding in het lichaam na de behandeling verbeteren. met een verbeterde doorbloeding kunnen de spieren beter voorzien worden van voedingsstoffen en kunnen de afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd worden.

Een behandeling kost € 85,- en duurt 60 minuten. Voor de vergoeding door een zorgverzekering, zie onder Consult

Bij elke behandeling wordt er gebruik gemaakt van de Acugraph om de energie in de hoofdmeridianen te meten. Middels duidelijke grafieken kunt u ook zelf gemakkelijk de vooruitgang zien.